Абонамент
Получавай новини
от WinRAR

Последни новини

28-09-2022

Версия 6.11 Какво ново

 1. Добавена е поддръжка на Gz архиви с големи архивни коментари.
      Преди това командата за извличане не успяваше да разопакова gz архиви, ако размерът на коментара надвишава 16 KB.
 2. Архивните коментари в gz архиви се показват в прозореца за коментари и се разпознават от командата "Покажи информация". Големите коментари се показват частично.
      Предишните версии не показваха коментарите в Gzip.
 3. Запазени имена на устройства, последвани от разширение на файла, например aux.txt, се извличат, както е в Windows 11, дори без "Разрешаване на потенциално несъвместими имена" или превключвателя на командния ред -oni.
      За разлика от предишните версии на Windows, Windows 11 третира такива имена като обичайни файлове.
      Имената на устройства без разширение, като aux, все още изискват тези опции, за да бъдат разопаковани както са, независимо от версията на Windows.
 4. Превключвателят -mes може да се използва и за потискане на поканата за парола и прекъсване при добавяне на файлове в криптиран твърд архив.
 5. Въведени са допълнителни мерки за предотвратяване на извличането на несигурни връзки.
 6. Отстранени са следите грешки:
      а) ако при разопаковане е въведена парола, надвишаваща 127 символа криптиран архив с конзолата RAR, текстът след 127-ия символ може да бъде погрешно разпознат като въвеждане от потребителя от различни подкани, издадени по-късно;
      б) в подкана за презаписване може да се покаже грешно време на архивирания файл при извличане на файл от архив ZIP. Това се случваше, ако архивът е включвал удължено време на файла и е бил създаден в друг часова зона. Това не засягаше действителното време на файла, което беше зададено правилно при извличането.

Назад към списъка